Home / Blog / Nieuws: Aanbiedersvergelijk: Proximus, Mobistar & Telenet

Aanbiedersvergelijk: Proximus, Mobistar & Telenet

 

Feit is dat in België “slechts” drie operatoren ongeveer 90% van alle mobiele aansluitingen beheren. Uiteraard hebben wij het dan over Proximus (onderdeel Belgacom), Telenet en Mobistar. Wat is nu het ideale abonnement (voor uw iPhone) en is vergelijken wel mogelijk? Het gaat immers niet alleen over prijs, dekking is toch ook zeker belangrijk! Om u een duwtje in de rug te geven zetten wij deze populaire operatoren en enkele goedkope en dure abonnementen tegen elkaar af. Dit zodat u op inhoudelijk vlak een zo goed mogelijk vergelijk kunt maken en dus niet teveel betaalt! Let uiteraard wel goed op dekking. De meningen hierover lopen sterk uiteen. U kunt het beste uw persoonlijke mening vormen door mensen in uw omgeving hierover vragen te stellen.

Onderstaand vergelijken wij twee typen abonnementen, één rond de 15 euro per maand en een duurdere van ongeveer 65 euro per maand. Wij vergelijken niet alleen het aantal belminuten, smsjes en het datalimiet. Maar ook de belangrijkste extra voordelen en of 4G is inbegrepen.

Het voordeligste abonnement rond de 15 / 20 euro

Proximus
Smart+ 15

Mobistar
Dolfijn 15

Telenet
King

Prijs bundel

€ 13,75 /maand € 15 /maand € 15 /maand

Minuten

120 min. 150 min. 150 min.

Sms’en

Onbeperkt sms’en Onbeperkt sms’en 10.000 sms’en

MB / GB

500 MB 1000 MB 1 GB + gratis Wi-Free
(1.200 hotspots)

Extra voordeel

€ 5/maand korting
in een Pack

Surfen via 4G

Ja Niet Beschikbaar Niet Beschikbaar

Zoals u ook zult concluderen liggen de drie operatoren best dicht bij elkaar. Maar er zijn toch verschillen! Bent u op dit moment klant bij Telenet voor bijvoorbeeld televisie? Dan krijgt u bij Telenet 5 € extra voordeel op de bovengenoemde prijs! U bent dan niet alleen qua prijs het beste af bij Telenet maar ook qua belminuten en datalimiet. Anderzijds, bent u géén Telenet klant? Dan bent u beter af bij Proximus. U krijgt meer waar voor uw geld, tot zelfs tweemaal zoveel belminuten en tweemaal zoveel MB´s aan internet!

Het voordeligste abonnement rond de 65 / 70 euro

Proximus
Smart+ 65

Mobistar
Panter 60

Telenet
Kong

 Prijs bundel

€ 61,25 /maand € 60 /maand € 50 /maand

Minuten

Onbeperkt bellen Onbeperkt bellen 2.000 min.

Sms’en

Onbeperkt sms’en Onbeperkt sms’en 10.000 sms’en

MB / GB

5 GB 5 GB 2 GB + gratis Wi-Free
(1.200 hotspots)

Extra voordeel

€ 10/maand korting
in een Pack
60 minuten naar de EU

Surfen via 4G

Beschikbaar(in 8 steden waar
4G beschikbaar is)
Niet Beschikbaar Niet Beschikbaar
Meer info Meer info Meer info

Ook bij de “rijkere” abonnementen liggen de drie operatoren best dicht bij elkaar. Net als bij de minder rijkelijke abonnementen bent u het beste af bij Telenet als u daar nu al klant bent. U krijgt de bovenstaande Telenet voordelen al voor 50 € per maand! U heeft dan wel een lager datalimiet dan de overige aanbieders, maar 2 GB aan data is voor menig mobiele gebruiker voldoende, ruim voldoende zelfs. Wilt u een hoger datalimiet? Dan is volgens ons Proximus de winnaar omdat u dan ook van 4G snelheden kunt profiteren. Dit in de 8 grotere steden. Zo kunt u razendsnel internetten!

In ons vergelijk (wat natuurlijk een momentopname is) houden wij verder geen rekening met toekomstige promoties of abonnementsaanpassingen. Als u echter tips heeft dan verwerken wij deze graag in ons overzicht! Wij hopen dat u iets heeft gehad aan dit bericht en waarderen dan ook een berichtje.

Tevreden met onze website? Deel dit met uw vrienden!

 

 1. 12 december 2015

  Bij Proximus 10 % korting voor bond grote en jonge gezinnen

 2. 21 februari 2015

  Een abonnement van 24 maand en een i p

 3. 22 maart 2014

  Beste Robert

  Ik heb geen idee waar jij u info gehaald hebt. Maar bij proximus is het bellen naar vaste nummers ook inbegrepen in het aantal belminuten.

 4. 2 juni 2013

  Je vergeet te vermelden dat bij een King abonnement van Telenet bellen naar vaste nummers is inbegrepen in het aantal belminuten. Dit is niet het gaval met een Proximus abonnement waar je bellen naar vaste nummers als extra kost betaald

 5. 23 mei 2013

  Dit artikel vond ik zeer nuttig. Er wordt wel niets gezegd over de kwaliteit van de verschillende netwerken. Ik heb de indruk dat het netwerk van Mobistar en telenet vaak tekortkomingen vertoont !!!

  • 24 mei 2013

   Beste Kristof, dank voor uw reactie. U maakt hier een terecht en interessant punt bespreekbaar. Wij gaan een marktonderzoek doen om iets over kwaliteit te kunnen zeggen. Wel is kwaliteit natuurlijk een subjectief en fluctuerend gegeven. Echter, op basis van feiten kunnen we enkele conclusies trekken. Overigens maakt Telenet gebruik van het netwerk van Mobistar en is hun kwaliteit gelijkwaardig.

Reacties

Schrijf een reactie - Of stel een vraag:

*

Uw e-mail adres blijft geheim en wordt niet getoond aan anderen.

Copyright © 2014