Home / Blog / iPhone6Plus: Ophef verbogen iPhone 6 en 6 Plus “overdreven”

Ophef verbogen iPhone 6 en 6 Plus “overdreven”

 

Bendgate-slachtoffersDe iPhone 6 en 6 Plus zijn nét een paar dagen leverbaar, en er zijn altijd wel weer een aantal online blog’s die wat te klagen zoeken. Zo wordt online momenteel met name geklaagd over de iPhone 6 Plus, vanwege z’n grootte. Deze schijnt vrij snel te buigen, onzin. Gelukkig wordt dit nu ook vanuit een officiële hoek gesteund, namelijk de Amerikaanse consumentenbond “Consumer Reports”. Zij stellen dat zowel de iPhone 6 als 6 Plus bij dagelijks gebruik niet snel zullen buigen. Alle ophef over de gevallen waarbij dit wel gebeurd is, vindt de instantie overtrokken.

De instantie kwam tot dit oordeel nadat het beide iPhones aan een buigtest had onderwerpen, dit tezamen met enkele concurrerende smartphones. Uit het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat de iPhone 6 of 6 Plus zeker niet bijzonder eenvoudig te buigen zijn, hier is flinke kracht voor nodig. Het is eigenlijk ook wel vanzelfsprekend dat smartphones, en dus ook iPhones, op een gegeven moment en ná aanzienlijke druk buigen, eigenlijk is dit zelfs goed.. Beter dan breken! In de druktest werden diverse smartphones op twee losse houtblokken gelegd, zodat beide uiteindes ondersteund werden. Bekijkt u ook de video van de buigtest, hoeveel “pijn” het ook doet, van o.a. de iPhone 6 en 6 Plus:

De samengevatte resultaten

De machine oefende een kracht uit, op het midden van de achterkant van de toestellen, van 4,5 kilogram bij de start welke gelijkmatig steeds verder werd opgevoerd. Ja, de iPhone 6 en de HTC One M8 waren één van de eerste smartphones die verbogen. Maar pas bij een kracht van 31 kilogram! De iPhone 6 Plus bleek sterker te zijn dan de iPhone 6 en boog pas bij meer dan 40 kilogram. Dit terwijl het grotere model juist negatief in het nieuws kwam omdat de behuizing wel erg makkelijk zou kunnen buigen.

In de test van Consumer Reports zijn daarnaast ook de LG G3, iPhone 5 en Galaxy Note 3 getest. De eerste twee vervormden pas na een kracht van ruim 58 kilogram. De Note 3 kwam als beste uit de test en verboog pas na een kracht van ruim 68 kilogram. De Amerikaanse consumentenbond gaf duidelijk aan dat bij normaal gebruik alle geteste smartphones echt niet zomaar zullen buigen.

Apple liet eerder in de week al weten dat de gevallen waarbij toch een verbuiging heeft plaatsgevonden zeer zeldzaam zijn, van alle miljoenen iPhones zijn er nu maar 9 officiële incidenten gemeld. Over een storm in een glas water gesproken.

Mocht u nog twijfels hebben? Hier vindt u het officiële bericht:

Tevreden met onze website? Deel dit met uw vrienden!

 

Reacties

Schrijf een reactie - Of stel een vraag:

*

Uw e-mail adres blijft geheim en wordt niet getoond aan anderen.

Copyright © 2014