De nieuwe iPhone 6 Plus!Net als de iPhone 6 is ook de iPhone 6 Plus op 9 september 2014 wereldkundig gemaakt door Apple. De iPhone 6 Plus heeft een groter scherm dan de gewone iPhone 6, namelijk 5,5 inch. Met name dit model heeft dus een fors groter scherm dan bijvoorbeeld de iPhone 5 (is 4 inch), uiteraard is ook het design onder handen genomen.

De iPhone 6 Plus prijs in België

Op 10 september zijn zowel de prijzen van de 6 als de 6 Plus voor België bekend gemaakt. Apple houdt de prijzen altijd redelijk in lijn, ook dit jaar weer. De iPhone 6 Plus is iets duurder dan de 6 en te koop met 16GB, 64Gb of 128GB geheugen, tegen respectievelijke € 799,-, € 899,- en € 999,-. De iPhone 6 Plus is vanaf 19 september te koop in Amerika, wij moeten zoals altijd iets geduldiger zijn. De iPhone 6 Plus is leverbaar geworden vanaf 26 september.

iPhone 6+ 64GB Proximus

iPhone 6 image

5 GB p/m
Unl. minuten
Unl. sms
€ 65 p/m

Prijs iPhone:
349,-

Koop nu

 

iPhone 6+ 64GB Proximus

iPhone 6 image

3 GB p/m
300 minuten
Unl. sms
€ 45,- p/m

Prijs iPhone:
499,-

Koop nu

 

iPhone 6+ 128GB Proximus

iPhone 6 image

5 GB internet
Unl minuten
Unl. sms
65,- p/m

Prijs iPhone:
449,-

Koop nu

 

Specs iPhone 6

 • Besturingssysteem: iOS 8
 • Afmetingen: L=15,8 cm, B=7,8 cm, D=0,71 cm
 • Gewicht: 172 gram
 • Scherm: 5,5″ LED-backlit widescreen
 • Camera achter: nieuwe 8-megapixel iSight camera met 1.5µ pixels. Autofocus met Focus Pixels. Panorama (tot 43 megapixels). 1080p HD video recording (30 fps of 60 fps)
 • Camera voor: 1.2-megapixel (1280 by 960), 720p HD video recording
 • Opslagruimte: 16, 64GB en 128GB
 • Processor: Apple A8 chip met 64-bit technieken
 • Netwerk: bluetooth 4.0, GPRS, wifi, 4G
 • Overig: Fingerprint identity sensor, NFC, LTE3,

iPhone 6 Plus te koop bij Proximus, Telenet en Mobistar

iPhone-5s-6-6plus

Het display van de iPhone 6 Plus

iPhone-6-dunnerEen groter scherm betekent (gelukkig) ook een grotere resolutie. Ook al is dit een technisch punt, het is van groot belangrijk omdat het wat zegt over hoe het scherp het scherm “oogt”. Bij Apple is dit altijd een sterk punt geweest t.o.v. de concurrentie. De iPhone 6 Plus heeft een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels bij 401 ppi. De iPhone 6 Plus is iets dikker dan de iPhone 6, maar 2 millimeter dikker overigens, de iPhone 6 Plus is 7,1 millimeter dik. Ter vergelijk; de iPhone 5S was 7,6 millimeter dik.

Bekijkt u ook deze gerelateerde berichten:

Bekijk de voordelen van de iPhone 6 Plus

Over de knoppen van de iPhone 6 Plus

De thuisknop van de iPhone 6 Plus heeft ook nieuwe verassende eigenschappen meegekregen. Omdat het een vrij groot toestel is heeft Apple, met name om de besturing te vergemakkelijken, enkele handigheden opgenomen. Als u nu de thuisknop twee snel achter elkaar aantikt wordt zakt de ‘bovenkant’ van een App naar beneden. Erg goed bedacht van Apple! U ziet de werking hiervan in bovenstaande video. Wat al eerder was uitgelekt is dat de aan/uit-knop aan de zijkant is bevestigd waardoor u vrij gemakkelijk, met 1 hand, de knop kan bereiken. Ook is er nu alleen bij de iPhone 6 Plus een nieuwe landschapsmodus bij horizontaal gebruik, ook dit ziet u live in bovenstaande video.

landscape-view-iPhone-6

Energiebesparing / -kracht & processorkracht

Zoals we van Apple gewend zijn heeft Apple ook nu weer een nieuwe processor geplaatst in de iPhone 6 Plus, genaamd “A8″-processor. Apple beweert dat deze 13 procent kleiner is dan de A7 en toch 20 procent sneller. Erg handig voor bijvoorbeeld het spelen van Games (50% sneller!) of grafische applicaties (bijv. foto´s bewerken). Door alle verbeteringen zou u denken dat dit ten kostte gaat van de gebruiksduur, incorrect. Volgens Apple gaat de gebruikstijd langer mee dan ooit tevoren! In plaats van 10 uur bellen (iPhone 5S) zou dat nu 24 uur moeten zijn op één acculading, dit mede omdat er een grotere accu in zit.

De camera van de iPhone 6 Plus

De sterkte van de camera blijft op 8 megapixels staan, dat gelijk is aan de iPhone 5S. Apple vindt dat niet alleen de hoogte van het aantal megapixels bepalend is of de kwaliteit van een foto goed is of niet . Eerlijk gezegd zijn wij het op dit vlak volmondig eens met Apple. De kwaliteit van Apple’s foto’s waren al goed, maar zal met de nieuwe lens alleen maar nóg beter zijn. Er zit op dit vlak overigens geen verschil met bijvoorbeeld de iPhone 6. Apple heeft de sensor volledig vernieuwd, wat zorgt voor betere kwaliteit / scherpte. Om scherpte nog meer te verbeteren heeft Apple o.a. optische beeldstabilisatie toegevoegd. Dit zorgt er o.a. voor dat de foto’s scherp blijven, ook bij slecht licht of als de hand van de “fotograaf” trilt.

iPhone-6-Plus-camera

Maakt u veel filmpjes? Dan is dit waarschijnlijk goed nieuws voor u: u kunt nu tot 60 beelden per seconde filmen! Er is ook een nieuwe slow-motion-modus waarbij dit zelfs op loopt tot 240 beelden per seconde! En ja, zogeheten Time-Lapse video´s maken kan nu standaard  met de camera-App van de iPhone 6 Plus. En last but not least: Voor de selfie-hebbers, aan de voorzijde zit uiteraard ook een nieuwe camera + nieuwe sensor. Deze vangt maar liefst 80 procent meer licht.

Apple introduceert “Apple Pay”

Apple-Pay-SmallerApple introduceert nu ook de lang verwachte betaalmethode; Apple Pay. De huidige betaalmethode is al meer dan 50 jaar oud en Apple is daar klaar mee. Met de iPhone 6 en 6 Plus kan je nu makkelijk betalen met behulp van Touch ID. Geen gedoe meer met pincodes, magneetstrippen en andere codes, je vingerafdruk wordt nu je betaalmethode. Dit allemaal mogelijk gemaakt door de baanbrekende techniek van NFC. Apple Pay werkt samen met alle drie grote betaalsystemen: American Express, MasterCard en Visa. Verkrijgbaar vanaf oktober 2014 maar helaas voorlopig nog alleen maar in Amerika.

Tevreden met onze website? Deel dit met uw vrienden!

 

 1. 19 december 2014

  Hallo kan je de iphone 6 16 gb niet meer kopen meschien’s bij telenet hij sta lijk niet meer op de site? Gr

Reacties

Schrijf een reactie - Of stel een vraag:

*

Uw e-mail adres blijft geheim en wordt niet getoond aan anderen.

Copyright © 2014