De iPhone 5 is gemaakt van glas en aluminium en is te verkrijgen in een witte of zwarte uitvoering. De iPhone 5 is het dunste en lichtste model van Apple tot zover. Zo is de nieuwe iPhone 5 18% dunner (7,6 mm) en 20% lichter (112 gram) dan zijn voorganger, de iPhone 4S. De zwarte iPhone 5 heeft een glanzende voorzijde gemaakt van glas en een mat zwarte achterzijde. Daarentegen heeft de witte uitvoering een zilverkleurige achterzijde. Het scherm van de iPhone 5 is een 4 inch Retina Display met 326 PPI, de resolutie is 1136 × 640 pixels en heeft een 16:9 beeldverhouding. Belangrijke verbetering is toch wel het formaat, de iPhone 5 is langer geworden waardoor hij beter in je hand past, en er is een extra rij (5e) toegevoegd voor Apps.

De iPhone 5 is een interessante smartphone voor een grote diversiteit aan geïnteresseerden. Voor de startende iPhone gebruikers die voor het eerst met een touchscreen werken, voor de iPhone 4 eigenaren die echt een nieuwe ervaring willen (groter verschil ten opzichte van de 4S) of voor telefoon bezitters die klaar zijn met Android toestellen omdat vrienden waanzinnig leuke Apps hebben.

Telenet

Simyo

Simyo België

Proximus

Mobistar

Mobistar

iPhone belangrijkste eigenschappen

De iPhone 5 heeft veel nieuwe hardware aan boord. Hieronder benoemen we de meest belangrijke nieuwe features:

Apple A6 Processor

iPhone 5 Earpods

De iPhone 5 is voorzien van de nieuwe en krachtigere Apple A6 Chip voor nog betere prestaties. De processor is o.a. 2x sneller (ook grafisch) en 22% kleiner in vergelijking tot zijn voorganger, de A5 chipset.

Nieuwe ‘Earpods’ hoofdtelefoon

Erg interessant is de nieuwe meegeleverde hoofdtelefoon bij de iPhone 5, de zogeheten ‘Earpods’. Apple heeft maar liefst 3 jaar gewerkt aan deze nieuwe Earpods. Deze hoofdtelefoon is dan ook geschikt voor iedereen en moet in elk oor passen. Wel zo makkelijk tijdens het bellen; een microfoon en bedieningsknop zitten in het snoer verwerkt.

Verbeterde 8 megapixel camera

De camera in de iPhone 5 kent 8 megapixels en een resolutie van 3264 x 2448 pixels. De camera is op veel aspecten verder verbeterd. Zo is de camera 40% sneller bij het maken van foto’s, is de lens gemaakt van speciaal saffier glas en is er een ingebouwde functie voor het maken van waanzinnig mooi panorama foto’s. Ook kan je tijdens het filmen foto’s maken en is de stabiliteit van de camera sterk verbeterd.

Ook waardevol is de ingebouwde extra microfoon vlak onder de camera, hierdoor is de geluidskwaliteit van een opname beter de kwaliteit van de vorige modellen. Ook de aan de voorzijde gesitueerde Facetime camera (1.2 MP) is verbeterd en biedt HD ondersteuning (720p).

Bekijkt u de pagina’s van Proximus of Telenet of Mobistar voor alle promoties!

Nieuwe ‘Lightning’ connector

Een belangrijke technische verandering is de nieuwe connector ‘Lightning’. Deze 8 pinns connector is 80% kleiner dan zijn voorganger! Deze nieuwe connector vervangt de traditionele 30 pinns connector. De nieuwe connector is volgens Apple duurzamer dan de traditionele 30 pins connector. Er is een speciaal tussenstuk verkrijgbaar om bestaande devices zoals speakers en carsets klaar te maken voor de iPhone 5.

iPhone 5 Lightning

Batterijduur gelijk gebleven

Ondanks de doorgevoerde verbeteringen qua o.a. prestaties is de batterijcapaciteit van de iPhone 5 gelijk gebleven aan die van de iPhone 4S. De spreektijd is tot 8 uur (via 3G), Standby tijd is 225 uur, internet gebruik tot 8 uur via 3g en tot 10 uur via wifi.

De mooiste iPhone en Smartphones binnen 24 uur in huis!

3 ingebouwde microfoons

Één is standaard, twee is ook niet meer speciaal. Daarom heeft Apple maar liefst 3 microfoons in de iPhone 5 ingebouwd! Te weten aan de onderzijde, voorzijde en achterzijde. Tevens is het design van de speaker verbeterd, deze is namelijk 20% kleiner geworden.

iOS 6 is de standaard

iPhone 5 iOS 6De nieuwste versie van het Apple besturingssysteem iOS 6 is standaard geïnstalleerd op de nieuwe iPhone 5. iOS6 verscheen op 19 september 2012 en is ook te gebruiken op de voorgaande modellen van de iPhone zoals de iPhone 4S, 4 en 3GS. De belangrijkste vernieuwingen:

 • Er is een ingebouwde zoekmachine voor ‘points of interest’, er zijn momenteel meer dan 100 miljoen poi’s beschikbaar.
 • Turn by turn navigatie is ingebouwd in iOS6 inclusief 3D en satelliet weergave. Een nieuwe (eigen) Maps functie vervangt de bestaande Google Maps applicatie.
 • Safari browser is op veel vlakken aangepakt en verbeterd, er is nu een fullscreen modus beschikbaar. De mailfunctie is verbeterd en het is makkelijker geworden om mailberichten te markeren.
 • Siri is verder doorontwikkeld en kan nu o.a. ook advies geven over films.

Tevreden met onze website? Deel dit met uw vrienden!

 

 1. 30 januari 2014

  Hallo,

  Ik had graag een iphone 5 16gb gehad met abonnement. Op de website van telenet vind ik er alleen met 64gb. Klopt dat? Ik hoef niet zoveel opslagruimte.

  • 30 januari 2014

   Beste Jill, Door de intrede van de 5c en de 5S is de 5 nog enkel verkrijgbaar bij Telenet in 64GB. Als u per sé een minder aantal gb’s wilt, kijkt u dan naar de 4S, 5C of 5S.

 2. 2 mei 2013

  jullie zeiden dat telenet zeker op 1 mei een promo van de iphone 5 had maar dat was niet zo
  waneer denken jullie van wel dan

  • 3 mei 2013

   Arend,
   Kijk bij GSMwijzer.be, want er is sinds vandaag een promo. Heb het zelf net gezien.

 3. 2 mei 2013

  Beste
  Ik heb net contact gehad met de klantendienst van Proximus en zij hebben geen actie lopen van iPhone gecombineerd met een proximusabonnement.
  De dame aan de telefoon wist mij te zeggen dat zij daar de licensie niet voor hebben en nooit gehad hebben.
  mvg

  • 2 mei 2013

   Beste Inge, Dank voor jouw reactie. Het is dan ook geen actie van Proximus zelf maar van de tussenpersoon GSMwijzer.be. Die voeren deze promotie tijdelijk.

   • 2 mei 2013

    Beste

    Ik wilde daarstraks al terug reageren, want ik had op andere pagina’s nog meerdere reacties gelezen waarop ik inderdaad kon afleiden dat het niet een promotie is van Proximus zelf.
    Mijn excuses voor het misverstand.

    Ben er ondertussen al wel vele GSMwijzer van geworden ;-) Maar zit toch nog met een paar vragen. Ik ben namelijk al jaren klant bij Proximus (eerst Pay&Go-kaart en ondertussen al 10 jaar abonnee). Sinds december 2012 ben ik overgestapt op SMART 20. Ik ben dus al klant en ga dus ik geen gebruik kunnen maken van deze promotie. Of wel?

    mvg

    • 2 mei 2013

     Ik heb net contact gehad met Proximus en zij beweren dat ik van deze promotie kan gebruik maken als ik een nieuw abonnement afsluit met dus een nieuw telefoonnummer.
     Doordat ik reeds klant ben bij hen kan ik mijn huidige telefoonnummer niet behouden, zeggen ze. Klopt dit?

     • 3 mei 2013

      Beste Inge, hier kunnen we eigenlijk kort over zijn: Dit klopt! Een ander idee is om over te stappen naar een andere operator en dan weer terug naar Proximus. Omslachtig, ja, maar dan behoud je wel je tel-nr.

 4. 30 april 2013

  Beste
  Ik heb het over de actie van de iphone en het proximusabonnement. Volgens apple klopt het niet dat de garantie geldig is bij hen
  Mvg

  • 1 mei 2013

   Beste Julie, de actie is wel degelijk te vertrouwen. Bekijk eventueel http://www.spaargids.be/forum/besparen-op-samsung-toestel-via-gsmwijzer-t14954.html voor recensies over de webshop.

   Dat de Apple store geen garantie geeft klopt niet, en is een commercieël verhaal. Een iPhone blijft immers hun product. Zelfs als u een iPhone uit Nederland koopt heeft u hier in België recht op lokale garanties! Apple heeft service hoog in het vaandel.

 5. 30 april 2013

  beste

  ik ben vandaag naar de apple store in Brugge geweest en daar wisten ze niets over die actie en ook niet over eventuele garantie. is deze actie wel te vertrouwen?

  • 30 april 2013

   Beste Julie, naar welke actie refereert u specifiek? Apple zelf weet natuurlijk niet van alle promoties af.

 6. 15 april 2013

  Ik ben klant bij Proximus en zou graag genieten van de iPhone acties, mijn huidige abonnement is generation MTV, moet ik eerst mijn abonnement opzeggen of kan ik zo genieten van deze voordelen ?

  • 16 april 2013

   Beste Eddy,

   Of je je huidig abonnement moet opzeggen hangt af van het feit of je klant wilt blijven bij Proximus of wilt overstappen. Wat is hierin jouw wens?

   Grt, Team De-iPhone.be

   • 16 april 2013

    Ik wens klant te blijven bij Proximus

    • 16 april 2013

     Het MTV Generation abonnement moet minimaal 6 maanden lopen voordat je het op kan zeggen (als je dit abonnement hebt afgesloten zonder korting op een telefoon). Als je je huidig abonnement opzegt dan kan je inderdaad gebruik maken van de speciale aanbieding. Wellicht kan je dit ook telefonisch doen bij Proximus zelf. Is wellicht de makkelijkste weg. Dit kan via telefoonnummer 6000 (gratis via GSM) en 078 05 6000 (betalend).

     We horen graag even van je of het is gelukt.

     Mvrgr, Team De-iPhone.be

 7. 11 april 2013

  Kunnen jullie me waarschuwen als telenet of mobistar weer een promo met de iphone 5 heeft.

  • 11 april 2013

   Beste Apple,

   Geen probleem. Als u onderaan onze website uw email adres invult, dan zullen wij u hiervan direct op de hoogte stellen zodra Mobistar of Telenet weer een super promotie heeft met de iPhone 5!

   Alvast bedankt voor uw vertrouwen.

 8. 8 april 2013

  Is er eigenlijk een actie voor het moment? Ben al overal aan het kijken maar zelfs geen acties voor 50% bv met abbonement :(

  • 8 april 2013

   Beste Van den Abeele Zeger,

   Wij zijn het geheel met u eens, er zijn op dit moment erg weinig echt goede iPhone acties of promoties.

   Wij verwachten aan het einde van deze maand, of uiterlijk de eerste week van mei dat er wel weer leuke promoties online zullen komen. Maar echt zeker weten doen wij dit ook niet.

   Wij raden u aan, wanneer u nog tijd heeft, om over 2 weken nog eens terug te komen. Ondertussen doen wij ons uiterste best de beste acties en promoties te vinden.

 9. 4 april 2013

  Ow sorie, bestaat er ook een iPhone van 1euro

  • 5 april 2013

   Beste Mauris,

   Momenteel is er helaas geen iPhone 5 voor 1 euro actie. Wij vermoeden wel dat Telenet spoedig met nieuwe promos zal komen. Je kunt je dan ook aanmelden op onze nieuwsbrief zodat wij je hierover op de hoogte kunnen houden.

 10. 4 april 2013

  Bestaat er ook en iPhone van

 11. 20 februari 2013

  Das toch enkel prepaid?

 12. 20 februari 2013

  Biedt Simyo ook een iPhone 5 promotie?

  • 22 februari 2013

   Beste Peter,

   Simyo heeft momenteel geen promotie met een iPhone toestel. U kunt wel een losse iPhone kopen, en daar een simyo sim in stoppen. Let wel op dat u een Micro simkaart nodig heeft voor de iPhone 4S en een super kleine Nano simkaart voor de iPhone 5.

 13. 20 februari 2013

  Hallo, ik heb net 9 gemaanden geleden een los Contract bij base genomen, kan ik deze nu opzeggen en een iPhone 5 kiezen bij Telenet? Damin

  • 22 februari 2013

   Beste Damin, heeft u een 12 maanden of 24 maanden contract afgesloten?

 14. 18 februari 2013

  Ik zou ook graag de iPhone 5 willen, amai wat is deze nog prijzig.. Weet u de beste promotie voor mij? Groetjes Ann

  • 22 februari 2013

   Hallo Ann,

   Bekijk eens onze Telenet pagina. Dit is momenteel een zeer scherpe iPhone promotie!

 15. 15 januari 2013

  Goede dag, kan ik de iPhone 5 nog het beste bij Telenet aanschaffen? Dank u voor uw antwoord / merci

 16. 24 december 2012

  Je kan de iPhone kopen in de Krefel winkels. Gehoort uit goeie bronnen.

 17. 21 december 2012

  gaat er op de iphone 5 binnekort ook korting op komen ?
  ik vindt hem nog iets te duur.
  om te kopen direct dus ik wacht op de solden

  • 21 december 2012

   Hallo J.B.

   Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u deze telefoon nog erg duur vind. Er zal voorlopig geen extra korting op deze telefoon komen. Mocht het wel gebeuren, dan zal dit niet voor augustus 2013 zijn.

   Heeft u de aanbieding bij Telenet al gezien? Daar kunt u de iPhone 5 al vanaf 75 euro verkrijgen!

 18. 14 november 2012

  Fijn om te vernemen dat het eindelijk mogelijk is om een iPhone toestel te bestellen met een (duur) abonnement. Weet u wat de levertijd is van de iPhone 5 bij Telenet is?

  • 16 november 2012

   Best KJ,

   Voorzover wij weten is Telenet op dit moment in het bezit van een ruime voorraad iPhone 5 toestellen!

 19. 26 oktober 2012

  Beste Jean, de beste Promotie van Belgie vind u terug bij Telenet. Niet alleen krijgt u de iPhone 5 voor een zeer scherpe prijs, ook het abonnement dat zij iKing noemen is zeer rijkelijk gevuld.

  Lees meer: Hier

 20. 25 oktober 2012

  Bedankt voor uw snelle reactie!

  Heeft u mogelijk voor mij een idee waar ik de beste promotie of prijs voor de iPhoin 5 kan terug vinden?
  Alvast vr. bedankt.

 21. 25 oktober 2012

  Hallo redactie,

  Ik vernam gisteren geruchten dat de nieuwe iPhone 5 in Belgie weer op voorraad zou zijn. Weet u hier meer over?

  En weet u misschien ook waar ik de beste promo’s voor de iPhone 5 kan vinden?
  gr. Jean

  • 25 oktober 2012

   Beste Jean, wij hebben gisteren inderdaad van de eerste mensen vernomen dat er weer voorraden met iPhone 5 zijn in België. Wij hebben nog niet kunnen verklaren waar wel en niet. Zodra wij hier meer van weten zullen wij u hiervan op de hoogte houden via onze website. Mvgr, Redactie

Reacties

Schrijf een reactie - Of stel een vraag:

*

Uw e-mail adres blijft geheim en wordt niet getoond aan anderen.

Copyright © 2014