iPad Mini past in 1 handEind 2013 heeft Apple de iPad 4 opvolger “iPad Air” geïntroduceerd, maar ook de iPad Mini Retina. Op deze pagina over de iPad Mini Retina vindt u relevante informatie zoals prijzen en gegevens. De toevoeging “Retina” voor deze Apple iPad Mini is slim gekozen. De tablet is namelijk uitgerust met het alom-geprezen hoge resolutie Retina Display, waarover later meer. Daarnaast heeft Apple de Chip vervangen voor een krachtigere variant.

Introductie iPad Mini Retina

De Apple iPad Mini Retina is 7.9-inch groot en draait op iOS 7. U heeft de keuze uit 16GB, 32GB, 64GB of 128GB opslaggeheugen. De iPad Mini Retina heeft een niet te evenaren kwalitatief zéér hoogwaardig display. Daarnaast treft u onder de motorkap een Apple A7-Chip, een 5 megapixel camera en een Lightning connector aansluiting.

iPadMiniRetina-dun

Maar over de Mini Retina is meer te vertellen…

De iPad Mini Retina heeft een zeer handbaar formaat, namelijk 7.9-inch. Dit nog steeds op basis van een IPS LCD Display, maar nu met een hoge (Retina) resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. Ter verduidelijking, de voorgaande versie had een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, tweemaal zo scherp dus. Dit is met name optisch en aan de buitenkant merkbaar. Onder de motorkap heeft Apple ook niet stilgezeten, er zijn toch wel enkele belangrijke en sterke verbeteringen doorgevoerd, want de A5-processor heeft een grote stap gemaakt en is vervangen voor de allernieuwste A7-Chip. Deze Chip is bijvoorbeeld ook opgenomen in de iPad Air en nog betere prestaties. De kracht van processor in samenwerking een nieuwe accu moet zorgen voor een accuduur / -gebruik van ongeveer 10 uur. Ook is de tablet voorzien van de M7-processor die ingezet wordt voor onder meer de gyroscoop en het digitaal kompas.

iPad-mini-lineup

Design & specificaties iPad Air

MiniRetina-zwart-witWaar de iPad Air een grote sprong heeft gemaakt qua design, is de iPad Mini Retine grotendeels gelijk gebleven ten opzichte van zijn voorganger en dus nog even sterk. De Mini Retina heeft een afmeting van 200 x 134.7 x 7.5 millimeter en weegt een nette 331 gram. Vergelijkbaar met de Air lanceert Apple voor de Mini Retina twee kleurenversies; Space Gray/Black en Silver/White.

De iPad Mini Retina is voorzien van een FaceTime HD camera aan de voorzijde voor bijvoorbeeld videogesprekken of selfies. Aan de achterzijde is een 5 megapixel iSight camera ingebouwd voor het betere foto en video werk. Naast de twee verschillende kleurstellingen wordt de tablet in varianten met meerdere mogelijkheden voor opslaggeheugen gelanceerd. Zo kunt u kiezen uit een 16GB-, 32GB-, 64GB- of 128GB-versie. Dit kan helaas bij geen enkele Apple device worden uitgebreid. Naast de hoeveelheid opslaggeheugen kunt u kiezen uit een WiFi-only versie, of toch de WiFi + 4G-versie. Voor draadloze communicatie beschikt de tablet ook nog over aGPS (4G-modellen) en Bluetooth 4.0. Het opladen van de tablet gaat net als bij de vorige generatie middels de lightning-connector.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesverkoopprijs van de goedkoopste iPad Mini Retina is 389 euro. Hiervoor krijgt u de 16GB wifi-only versie. Dezelfde versie maar dan met 4G gaat 509 euro kosten. Hieronder vindt u alle overige adviesprijzen. Binnenkort zullen wij ook promoties opnemen waarbij u de iPad Mini Retina met een korting kunt kopen.

Versie Prijs
16GB 389 euro
32GB 479 euro
64GB 569 euro
128GB 659 euro
16GB 4G 509 euro
32GB 4G 599 euro
64GB 4G 689 euro
128GB 4G 779 euro
Beste iPad promoties en informatie

Tevreden met onze website? Deel dit met uw vrienden!

 

Reacties

Schrijf een reactie - Of stel een vraag:

*

Uw e-mail adres blijft geheim en wordt niet getoond aan anderen.

Copyright © 2014