iPad-Air-mainIn oktober 2013 heeft Apple de nieuwste generatie iPads geïntroduceerd, waaronder de iPad mini retina en die waar we nu over schrijven: de iPad Air. Op deze pagina vindt u relevante informatie en prijzen over de iPad Air. De toevoeging “Air” door Apple is erg suggererend, maar uiteindelijk meer dan logisch als we kijken naar het design. De iPad Air is namelijk een stuk dunner en lichter dan zijn voorgangers. Uiteraard heeft dit nieuwere model niet alleen betere afmetingen, ook onder de motorkap heeft Apple weer enkele goede verbeteringen doorgevoerd.

Een korte kennismaking met de iPad Air

De iPad Air is 9.7-inch groot, draait op iOS 7 en is te koop met 16GB, 32GB, 64GB of 128GB geheugen. De iPad Air beschikt onder meer over een waanzinnig scherp Retina display met zéér hoge resolutie. Het kloppend hart bestaat uit een Apple A7-processor met quad-core graphics. Aan de achterzijde zit een 5 megapixel sterke camera en het heeft een Lightning connector aansluiting aan de onderzijde.

iPad-Air-dun

Maar er is meer te vertellen…

De 5 megapixel camera aan de achterzijde is er niet zomaar een, dit is Apple´s eigen camera genaamd iSight en aan de voorzijde zit een FaceTime HD camera. Daarnaast heeft de Apple Air twee microfoons zodat het geluid dat u opneemt zo goed mogelijk over zal komen, ook voor bijvoorbeeld Facetime. Qua WiFi heeft de Air de mogelijkheid om zowel via 2.4GHz als 5GHz te zenden en te ontvangen. Uiteraard op basis van 802.11n en MIMO voor een nóg snellere internetervaring. iPad_Air_designZoals u wellicht gewend bent kunt u optioneel kiezen voor 4G/3G ondersteuning voor mobiel gebruik. Als u gebruik wilt maken van Bluetooth verbindingen, dan is het handig om te weten dat versie 4.0 wordt ondersteund voor draadloze verbindingen. De officiële specificaties van Apple geven aan dat de tablet op een volle lading ongeveer 10 uur meegaat op basis van actief gebruik.

De iPad Air is te koop in verschillende kleuren en verschillende groten qua opslaggeheugen. Zo kunt u kiezen uit een 16GB-, 32GB-, 64GB- of 128GB-versie. Op al deze combinaties kunt u dus ook nog kiezen of u een WiFi-only model wilt of toch de WiFi + 3G/4G.

Design & specificaties iPad Air

Persoonlijk vinden wij het design van de iPad Air één van de belangrijkste aspecten, het is echt het beste iPad ontwerp van Apple tot nu toe. Apple heeft duidelijk het design van de iPad mini verder gepakt en uitgewerkt in deze allernieuwste generatie 9.7-inch iPad. De tablet is maar 7.5 millimeter dik, nét iets dikker dan de iPhone en 6 Plus, en weegt 469 gram. De iPad Air is te koop in twee kleurvarianten; Space Gray/Black en White/Silver.

Officieel is de iPad Air de opvolger van de iPad 4. Met de komst van de iPad Air staakt Apple het maken van de iPad 4. Qua overeenkomsten is er eigenlijk maar één punt te vinden, namelijk het formaat. De Air heeft een 9.7-inch display en een retina-resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. De A7 chip waar we al eerder over geschreven hebben wordt vergezeld door de M7-processor die de berekeningen voor onder meer de gyroscoop en de accelerometer voor zijn rekening neemt. Hierdoor is de tablet ook een stuk energiezuiniger.

Blijf op de hoogte van de beste iPad promoties:

Welke iPad tablets hebben uw interesse?

Prijs en beschikbaarheid

De adviesverkoopprijs van de iPad Air begint bij 479 euro. Hiervoor krijgt u de 16GB wifi-only variant. De 16GB-versie met 4G-module gaat 599 euro kosten. Hieronder vindt u alle overige adviesprijzen. Binnenkort zullen wij ook promoties opnemen waarbij u de iPad Air met een korting kunt kopen.

Versie Prijs
16GB 479 euro
32GB 569 euro
64GB 659 euro
128GB 749 euro
16GB 4G 599 euro
32GB 4G 689 euro
64GB 4G 779 euro
128GB 4G 869 euro

Tevreden met onze website? Deel dit met uw vrienden!

 

Reacties

Schrijf een reactie - Of stel een vraag:

*

Uw e-mail adres blijft geheim en wordt niet getoond aan anderen.

Copyright © 2014