Apple WatchTijdens de conferentie waar de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn geïntroduceerd, is ook de Apple Watch uitvoerig besproken en getoond. De Apple Watch is Apple’s allereerste horloge, dat lange tijd in geruchten de iWatch werd genoemd. De Watch kan draadloos worden verbonden met je iPhone waardoor je bijvoorbeeld notificaties op je Watch kan zien, dit is echter maar één van de zoveel mogelijkheden. De Watch zit werkelijk waar BOMvol met sensoren, hierover later meer. De Apple Watch heeft niet alleen een touchscreen, het is ook drukgevoelig en gemaakt van saffierglas. Dit is een materiaal dat bijna net zo hard is als diamant. En de draaiknop aan de zijkant (door Apple genoemd “crown”) speelt hele belangrijke rol bij de bediening.

Apple´s slimme horloge is vanaf medio 2015 officieel te koop in twee uitvoeringen en zal een vanaf prijs kennen van 349 dollar in de standaarduitvoering. Er komen ook diverse andere uitvoeringen, waarover later meer, maar die zullen zeker duurder zijn dan het standaard model.

Een accessoire voor uw iPhone

iPhone-en-Apple-WatchDuidelijk te merken is de koppeling die de Watch met de iPhone heeft, ze gaan “hand in hand” en de Apple Watch kan dan ook meer gezien worden als een accessoire voor uw iPhone dan “een mooi horloge”. U heeft simpelweg echt een iPhone nodig om de volledige potentie van de Watch te benutten. De twee Apple devices werken naadloos en op een zeer innovatieve manier samen.

Enkele voorbeelden:

 • Krijgt u een iMessage, dan ziet u deze notificatie ook op uw Watch.
 • Heeft u een Apple TV, dan kunt u deze ook bedienen met de Watch.
 • Als u uw iPhone-camera gebruikt kunt u de Watch gebruiken als zoeker.
 • Vanaf uw Watch kunt u snel reageren met korte, vooraf geschreven berichten of een antwoord dicteren via Siri.
 • Bent u een mail aan het lezen op uw Watch? Met 1 handeling kunt u deze ook openen op de iPhone.

Wat u dus hierboven leest is dat Apple Siri heeft geïntegreerd in de Watch. Erg gemakkelijk als u ergens bent en u bijvoorbeeld het adres niet kunt vinden, u kunt het nu uw horloge vragen en u krijgt écht antwoord! Dichter bij Knight Rider kunt u niet komen vermoeden wij. Maar de Apple Watch werkt niet samen met alle iPhones.

Alleen de volgende iPhones worden ondersteunt:

Bekijkt u ook deze speciale clip over de Apple Watch

U kunt de Watch draadloos opladen en hij is “spatwaterdicht”

apple-watch-met-opladerOpvallend is dat de Apple Watch geen in of uitgangen heeft. Voor het opladen wordt gebruik gemaakt van een speciale magneetlader die u op de achterkant van de Watch bevestigt. Als u een MacBook heeft, dit is dezelfde technologie als dat wordt gebruikt bij de MacBooks. Hoe lang de accu meegaat is helaas nog niet bekend gemaakt. Maar experts hebben de indruk dat dit één dag is. Daarnaast heeft Apple de Watch spatwaterdicht gemaakt. Het horloge is daarmee goed bestand tegen gebruik in bijvoorbeeld de regen en is prima bestand tegen zweet. Maar spatwaterdich is niet waterdicht, wij adviseren u de Apple Watch niet in een bak water of er mee te zwemmen want de kans is zéér groot dat hij het daarna niet meer doet.

Diverse-stylen-Apple-Watch

Over het design, formaat en de styling

Apple heeft duidelijk begrepen dat één horloge niet voor iedereen goed zal zijn. Daarom komt de Watch in meerdere modellen. Er is een standaardmodel met een behuizing van gepolijst staal (in zilver en zwart) en er komt een speciale sportversie gemaakt van veel lichter aluminium (in zilver en donkergrijs). Daarnaast maakt Apple ook een Special Edition welke is gemaakt van 18-karaats goud (in geelgoud en roségoud). Los van deze drie modellen heeft u altijd de keuze uit twee formaten. Op het scherm zelf kunt u uiteraard de look en feel volledig aan passen aan uw eigen smaakt met bijvoorbeeld verschillende wijzerplaten. U kunt per model uit maar liefst zes verschillende horlogebandjes kiezen. Het scherm van de Apple Watch roteert ook een halve slag mee als u uw pols draait, zodat u comfortabel het display kunt aflezen. De Apple Watch is ook geschikt voor linkshandige gebruikers. Zij kunnen de Apple Watch een halve slag draaien, zodat de crown-knop linksonder zit.

Apple Watch modellen

Over de sensoren van de Apple Watch

Apple-Watch-AppAdviceZoals eerder aangegeven zit de Watch BOMvol sensoren. Deze zijn allen verwerkt aan de achterkant (dus de binnenkant) van de Watch. Hierdoor maken de sensoren direct contact met je huid en werkt het optimaal en gemakkelijk. Zo wordt dus onder andere uw hartslag vastgelegd en doorgegeven aan de Gezondheidsapp op uw iPhone zodat u beter inzage krijgt in je medische conditie. Dit geeft nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld om uw hartslag te versturen naar een andere Apple Watch-gebruiker om duidelijk te maken hoe enthousiast u op dat moment bent, dan is niet te omschrijven! Ook heeft de Watch een bewegingssensor die bijhoudt hoeveel stappen u per dag zet.

De gezondheidsdata wordt vooralsnog alleen verzameld in twee Apps: Fitness en Workout. In Fitness wordt informatie over uw gezondheid verzameld, terwijl Workout u helpt met sportoefeningen (als u zich bijvoorbeeld te druk maakt).

U zult vaker de Kaarten-App gebruiken

Apple-Watch-MapsTot slot is het zeker goed om de mogelijkheden van de Kaarten-app van Apple toe te lichten, want ook deze App is namelijk aanwezig op de Watch. Met deze geweldige App kunt u bijvoorbeeld uw Watch gebruiken tijden het fietsen. Apple zou Apple niet zijn als er ook niet enkele handigheden zijn verwerkt in de werking, u hoeft tijdens het fietsen niet meer naar uw horloge te kijken: als u linksaf moet gaan dan trilt het horloge op een andere manier dan wanneer u rechtsaf moet.

Tevreden met onze website? Deel dit met uw vrienden!

 

 1. 24 september 2015

  Wanneer Apple iWatch in België

 2. 14 september 2015

  I like this post, enjoyed this one thank you for putting up. No man is wise enough by himself. by Titus Maccius Plautus. cbcddfdeckdd

 3. 3 augustus 2015

  Ja inderdaad wanneer gaat er ooit iemand zeggen wanneer in België Apple Watch kunnen kopen. Nog even en het is niet meer nodig voor mij…

  • 3 augustus 2015

   Beste Wim, wij houden alle berichten nauwlettend in de gaten. Maar zoals jullie waarschijnlijk zelf ook hebben geconstateerd (en zelfs ook op de website van Apple zelf) wordt helaas niets vrijgegeven over de releasedatum in België. Wel is de Apple Watch sinds 17 juli leverbaar in Nederland. Zodra we meer weten zullen we de pagina hierover updaten.

 4. 23 juli 2015

  Wanneer zal de Apple Watch verkrijgbaar zijn in België?

 5. 15 juni 2015

  Hallo,
  Is ondertussen geweten wanneer de Apple Watch in België zal kunnen besteld worden,

Reacties

Schrijf een reactie - Of stel een vraag:

*

Uw e-mail adres blijft geheim en wordt niet getoond aan anderen.

Copyright © 2014